Mükemmel Çıtır Patates Kızartmak İçin 3 yöntem


 Patates kızartması her kesim tarafından sevilerek tüketilen bir yemektir. Yapımı çok kolay gibi görünse de çoğu zaman çıtır patates yerine yağ çekmiş yumuşak patatesler yapılıyor. Size vereceğimiz ipuçları ile mükemmel bir patates kızartması yapabilirsiniz.

Doğru Patates Seçimi


Patates kızartması için en iyi patatesler, sarı renkli olanlardır. Bu Tür patatesleri soymadan bile kızartabilirsiniz.

Patatesi yıkayın

Patates bol miktarda nişasta içerdiği için bolca yıkanması gerekiyor. Patatesleri öncelikle kızartcağınız şekilde kesip, buzlu soğuk su da iyice bekletin. 15 20 dakika soğuk su da bekletip daha sonra iyice süzdüğünüzden emin olun. Soğuk su da bekleyen patatesleri kızarttığınızda çıtır bir patates kızartması elde edeceksiniz.

Doğru Yağ miktarı

En iyi kızartmalar derin bir tencerede bolca yağ ile kızartılır. Küçük bir tencerede birbirine yapışık olarak kızaran patatesler yumuşak olacaktır. O yüzden derin bir tencerede patateslerin yüzebileceği bir yağ miktarıyla patateslerinizi çıtır yapabilirsiniz.