Buzdolabında Saklamamanız Gereken Gıdalar Nelerdir?




 Aldığımız çoğu meyve, sebze ve diğer gıdaları buzdolabında daha iyi saklayabileceğimizi düşünürüz. Ama bu düşünce bazı gıdalarda yanlıştır. Bazı gıdaların buzdolabında saklanması daha çabuk bozulmasına ve lezzetini kaybetmesine rağmen büyük bir çoğunluk tarafından buzdolabında saklanması gerektiği düşünülür. Soğan, Patates, Bal, kahve, domates gibi yiyecekler buzdolabında mı yoksa dışarıda kilerde mi saklanmalı? Hangi yiyecek buzdolabında saklanmaz, Hangi yemek buzdolabında girdiğinde bozulur?

İşte Buzdolabına koymamanız gereken yiyecekler

Domates

Neredeyse herkes domatesin buzdolabında saklanması gerektiğini düşünür. Domatesleri buzdolabında sakladığınızda tüm lezzetini kaybetme riskiyle baş başa bırakmış olursunuz. Buzdolabındaki soğukluk, domatesin doğal olgunlaşmasını tamamen engelleyecektir. Ayrıca domatesin içi buzdolabında kaldıkça unlaşmış bir hale gelecektir. Önerimiz. Sosluk ve salçalık veya menemenlik domatesleri dışarıda saklanamnız. Çeri gibi domatesleri buzdolabında saklamanızdır. 

Patates

Buzdolabında patates kesinlikle muhafaza edilmez. Buzdolabının soğuğu patateslerin nişastasını şekere dönüştürerek patatesleri tatlı ve unlu bir hale getirir. Bu nedenle buzdolabına patates koyduğunuzda hızlıca çürüyecektir. Patatesler oda sıcaklığında, karanlık ve kuru yerlerde saklanmalıdır. Kese kağıtları nemi emeceği için kese kağıtlarının içinde de saklayabilirsiniz.

Muz

Buzdolabındaki soğukluk muzlarının kararmasına, ıslanmasına ve hızlıca olgunlaşmasına neden olur. Muzları saklamak için en uygun yer oda sıcaklığıdır. 

Elma

Elmalar, 2 3 hafta oda sıcaklığında bozulmadan saklanabilir. Eğer soğuk elma seviyorsanız buzdolabında saklamak herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.

Soğan

Soğan buzdolabına girdiğinde soğukluk soğanları yumuşatır ve hızlıca küflenmesine neden olur. Soğanda patatesle aynı şekilde kuru ve karanlık ortamda saklanması uygun olacaktır.

Sarımsak 

Sarımsakta soğuk ortamları sevmez, Soğukluk sarımsağın hızlıca çimlenmesini ve yumuşak bir hale gelmesine neden olur. 

Kahve

Çoğu insan kahveyi buzdolabında saklamayı tercih ediyor. Ama bu yanlıştır. buzdolabındaki kahve soğuktan dolayı aromasını kaybeder. Buzdolabındaki diğer yemeklerin kokusunu da çekeceği için buzdolabında saklamaya uygun değildir.

Bal 

Buzdolabında bal saklarsanız, bal kristalleşir. Balı saklamak için en uygun ortam ışıktan uzak bir yerde saklamaktır.

Ekmek

En çok yapılan hatalardan biridir. Ekmeği buzdolabında sakladığımızda daha uzun sürede bayatladığına inanılır. Bu yanlış bir düşüncedir. Kuru ve soğuk hava ekmeği hızlıca sertleştirir. ekmek Kağıt torbalarda oda sıcaklığında saklanmalıdır.