Tuz mutfakların vazgeçilmez bir baharatı olmuş durumda. Bazen çok kullandığımızda yemeğin tadını arkaplana atabiliyor. Bu yazımızda mutfakta tuz yerine kullanabileceğiniz baharat ve gıdaları listeleyeceğiniz.
Aromatik Otlar: Fesleğen, Maydonoz, kekik, adaçayı, nane, defne yaprağı, kekik, kişniş, biberiye. Bu otları tariflerinizde tuz yerine kullanabilirsiniz. Yemeklerinize daha aromatik ve farklı bir lezzet katacaktır. Özellikle et ve balık yemeklerine çok yakışacaktır. Salata ve soslarda da vazgeçilmez olacaklardır.
Aromatik Baharatlar: Köri, kırmızı biber, safran, zerdeçal, zencefil. Bu baharatların bazıları evimizde sürekli bulunur ama neredeyse hiç kullanmayız. Yemeklerinizde tuz yerine bu baharatları kullanarak yemeğinizi lezzetlendirebilirsiniz.
Sarımsak ve Soğan: Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bu gıdalar yoğun ve karakteristik lezzetleriyle yemeklerinizde tuz yerine kullanabileceğiniz gıdalardandır.
Kereviz: Neredeyse Türk mutfağında hiç kullanılmayan bir sebzedir. Ama yemeklerinize kattığınızda yemeğin lezzetini farklı bir boyuta taşıyacağına emin olabilirsiniz. Bazı yerlerde toz halinde de satılmaktadır. Tuz yerine rahatlıkla yemeklerde kullanabilirsiniz.
İlginizi çekebilir
Buzdolabındaki kötü kokular nasıl giderilir?