Türk mutfağının vazgeçilmezidir pilav. Kolay gibi görünen ama kıvamını tutturması oldukça zor olan bir tariftir. Talimatları uygulayarak siz de gerçek bir pilav yapabilirsiniz. Daha fazla yemek tarifi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Malzemeler
- Yarım çay bardağı şehriye
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
- Öncelikle pirinçleri bir kaba alıp iyice yıkayın ve 5 dakika suda bekletin. Pirinç nişastasını salınca bir kere daha yıkayın ve 5 dakika daha bekletiğ süzün.
- Tencereye tereyağını koyup eritin ve şehriyeleri ekleyin.
- Şehriyelerinin hafif rengi koyulaşınca pirinçleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- yaklaşık 5 dakika kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin ve tuzunu da bu aşamada ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
- Pirinçler suyunu çektikten sonra altını kapatıp kapağın arasına peçete koyup 10 dakika demlenmeye bırakın.
Bu tarifin yanında çok iyi olur