Kabağın Acısı Nasıl Alınır - Kabağın acısını alma yöntemleri

 



Kabak çok farklı yemek tariflerinde kullanılabilen çok besleyici bir sebzedir. Birçok yemeği bulunan kabak Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Kabakla çok farklı tarifler yapılabilir. Ana yemekten salataya kadar birçok kullanımı olan bu kabağı nasıl kullanacağımızı biliyor muyuz?
Kabaklar birçok nedenden dolayı acı bir tada sahip olabiliyorlar. Hasat sırasında yapılan yanlışlıklardan dolayı bile kabak acı bir tat alıyor olabilir. 
Öncelikle size nasıl acı kabak almazsınız yani pazardan veya marketten kabak alırken dikkat etmeniz gereken yolları söyleyelim daha sonra aldığınız kabağın acı çıktığında neler yapabileceklerimizden bahsederiz. 

Kabaklar neden acı olur?

Kabakların acı olmasının birçok sebebi olabilir. Kabaklar suya ihtiyaç duyan sebzelerdir eğer suyu az bırakılıp güneş altında çok kalırsa acı olma eğilimi gösterebilirler. Kabağın toprağında kullanılan gübre bile kabağın tadını etkiler.

Acı olmayan kabak seçmek?

Kabaklar olgunlaştıkça acımaya başlar. Yani olgun kabaklarda acı tat olması olasılığı çok yüksektir. Kabak alırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kabağın yeşil ve sert olmasıdır.  Yeşil ve sert kabaklar henüz olgunlaşmamıştır ve içerisinde acı bir tat bulundurmaz. 
Aldığınız kabak acı çıkarsa da bu tadı kabaktan atmanın yolu elbette vardır. Aşağıda verilen yöntem ile kabağın içinde bulunan acımtırak tattan kurtulmanız mümkündür. Tabi bunlarla uğraşmak istemiyorsanız yukarıda verdiğimiz iyi kabak seçme yöntemini kullanmanızı öneririz. 

Acı kabak tadını nasıl yok edebilirim? 

Kabaktaki acı tadı almanın en iyi yöntemi tuzlu sudur. Bir kovanın içine 2- 3  yemek kaşığı tuz koyun ve üstüne su dökün.
Kabaklarınızı ne yemek yapacaksınız ona göre kesin.
Küp küp olabilir veya dilimler halinde olabilir
Daha sonra kabakları tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. 
Tuzlu sudan sonra normal suyla iyice yıkayın yoksa kabaklarınızdaki tuz yemeğinizin aşırı tuzlu olmasına yol açabilir.  

Tuzlu suyla kabağı temizlemek

Daha önce mutfakla çok içli dışlı olmayanlar kabağı temizlemek için tuzlu suya yatırıldığını düşünürler. Ama kabağı tuzlu suya yatırmanın en önemli nedeni acı tadından kurtulmaktır. Bir diğer nedeni ise kabağın kararmasını engellemektir. 
Kabaklarımızın acı tadından kurtulduğumuza göre bunu kutlamak için güzel bir kabak yemeği yapabilirsiniz. 
Tavuk Burger Tarifi