Hem basit olsun 5 dakikadan fazla hazırlamak için
uğraşmayayım hem de çok lezzetli bir sandviç yapayım diyorsanız bu tarif sizin
vazgeçilmez yemeğiniz olacak.
Özellikle öğrenci
evlerinin kurtarıcısı olacak bir sandviç tarifi. 1 ton balığı ile 4 5 adet
sandviç yaparak diğer günlerde de dolaptan çıkarıp kolayca yiyebileceksiniz.
Ama benim deneyimlerime göre en fazla 1 2 gün dolapta bekletin. Daha fazla
bekleyince tadı bozuluyor.
Sadece tarife bağımlı kalmayabilirsiniz. İstediğiniz bu
tarife yakışacağını düşündüğün malzemelerle sandviçinizi
zenginleştirebilirsiniz.
Tarifin Yaklaşık
Tutarı: 4 Sandviç için 6 TL
4 ADET SANDVİÇ İÇİN
MALZEMELER
- Sandviç veya tost ekmeği
- 1 konserve ton balığı
- Marul
- 8 dilim kaşar
- 4 5 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı ketçap
HAZIRLANIŞI:
- Ketçap ve mayonezi bir kaba alıp karıştırın.
- Bu karışıma yağını süzdüğünüz konserve ton balığı ekleyip karıştırın.
- Sandviç veya tost ekmeğinize bu karışımı sürün
- Sırasıyla, ton balığının üstüne 2 dilim kaşar, daha sonra marulu koyun
- Yukarıdaki malzemelerle 4 adet sandviç elde edebilirsiniz. 1 2 gün dolapta hava almayacak bir saklama kabında muhafaza edebilirsiniz.