Mayonezli Tonbalıklı Sandviç-Yapımı Kolay




Hem basit olsun 5 dakikadan fazla hazırlamak için uğraşmayayım hem de çok lezzetli bir sandviç yapayım diyorsanız bu tarif sizin vazgeçilmez yemeğiniz olacak.  
 Özellikle öğrenci evlerinin kurtarıcısı olacak bir sandviç tarifi. 1 ton balığı ile 4 5 adet sandviç yaparak diğer günlerde de dolaptan çıkarıp kolayca yiyebileceksiniz. Ama benim deneyimlerime göre en fazla 1 2 gün dolapta bekletin. Daha fazla bekleyince tadı bozuluyor.
Sadece tarife bağımlı kalmayabilirsiniz. İstediğiniz bu tarife yakışacağını düşündüğün malzemelerle sandviçinizi zenginleştirebilirsiniz.

Tarifin Yaklaşık Tutarı: 4 Sandviç için 6 TL

4 ADET SANDVİÇ İÇİN MALZEMELER
  • Sandviç veya tost ekmeği
  • 1 konserve ton balığı
  • Marul
  • 8 dilim kaşar
  • 4 5 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı ketçap

HAZIRLANIŞI:
  • Ketçap ve mayonezi bir kaba alıp karıştırın.
  • Bu karışıma yağını süzdüğünüz konserve ton balığı ekleyip karıştırın.
  • Sandviç veya tost ekmeğinize bu karışımı sürün
  • Sırasıyla, ton balığının üstüne 2 dilim kaşar, daha sonra marulu koyun
  • Yukarıdaki malzemelerle 4 adet sandviç elde edebilirsiniz. 1 2 gün dolapta hava almayacak bir saklama kabında muhafaza edebilirsiniz.