Mantarlı Tavuk Fajita




  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 6 7 adet mantar
  • sıvı yağ
  • Baharat(isteğinize göre)
  • Tereyağ
  • İlk olaran tavukları julyen şekilde doğruyoruz. Doğradığımız tavukları bir kaba alıp sıvı yağ ve baharatlarla karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz.
  • Biberlerimizi ince uzun şekilde doğruyoruz.
  • Daha sonra tavukları tavaya alıp yüksek ateşte suyunu salmadan karıştırarak pişiriyoruz.
  • Biberlerimizi de başka bir tavaya alıp az sıvı yağ ile yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Hem tavukları hem de biberleri pişirdikten sonra aynı tavada buluşturup, karıştırıyoruz.
  • Biberleri pişirdiğimiz tavaya, az tereyağ eritip ince ince kestiğimiz mantarları dizip, üstünü kapatın. Mantarlar kararmaya başladığında karıştırmaya başlayın. 2 veya 3 dakika karıştırın.
  • En son olarak da tabağınıza tavukları koyup, üstüne de mantarı ekleyince mantarlı tavuk fajitanız hazır afiyet olsun.