Ana içeriğe atla
- 500 gram tavuk göğsü
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 6 7 adet mantar
- sıvı yağ
- Baharat(isteğinize göre)
- Tereyağ
- İlk olaran tavukları julyen şekilde doğruyoruz. Doğradığımız tavukları bir kaba alıp sıvı yağ ve baharatlarla karıştırıp 10 dakika bekletiyoruz.
- Biberlerimizi ince uzun şekilde doğruyoruz.
- Daha sonra tavukları tavaya alıp yüksek ateşte suyunu salmadan karıştırarak pişiriyoruz.
- Biberlerimizi de başka bir tavaya alıp az sıvı yağ ile yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Hem tavukları hem de biberleri pişirdikten sonra aynı tavada buluşturup, karıştırıyoruz.
- Biberleri pişirdiğimiz tavaya, az tereyağ eritip ince ince kestiğimiz mantarları dizip, üstünü kapatın. Mantarlar kararmaya başladığında karıştırmaya başlayın. 2 veya 3 dakika karıştırın.
- En son olarak da tabağınıza tavukları koyup, üstüne de mantarı ekleyince mantarlı tavuk fajitanız hazır afiyet olsun.