Bildiğimiz köfte ama bunun çok lezzetli bir farkı var. İçini açtığınızda sizi muhteşem lezzetiyle erimiş kaşar bekliyor. Dışı ayrı bir lezzet içi ayrı bir lezzet işte
kaşarlı köfte tarifi.
- 400 gram kıyma ( dana döş eti, tek çekim)
- Küçük kare şeklinde kesilmiş kaşarlar (içine koyulacak kadar olsa yeterli)
- 1 adet kuru soğan
- yarım ekmeğin içi
- yarım çay bardağı su
- Tuz ve istedğiniz baharatlar
- Derin bir kabın içine kıymayı koyun. Kıymanın üstüne rendelemiş olduğunuz soğanları ilave edelim.
- Ekmek içi tuz, baharatlar ve suyu ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Yeteri kadar yoğurduktan sonra, köftenizin ne kadar büyük olmasını istiyorsanız o kadar bir parça alın ve yuvarlayın.
- Yuvarladığınız köftenin içine parmağınızı sokarak yer açın ve oraya kaşarı yerleştirip kapatın
- İsterseniz ızgara da isterseniz de yanmaz tavada kızartarak içi kaşarlı köfteyi yapabilirsiniz.
 |
Köftenin içine kaşarların yerleştirilmesi. |